Stel je team samen met The Beatles

Het is eebeatles-teamn oude wijsheid. Wie het perfecte team wil samenstellen, moet naar The Beatles kijken. De vier bandleden hadden allemaal hun karakteristieke eigenschappen:

  • John, de eigenwijze creatieveling
  • Paul, de geïnspireerde doorzetter
  • George, de gevoelige einzelgänger
  • Ringo, de opgewekte harde werker.

 Wie was de drijvende kracht achter The Beatles? Wie schreef de beste nummers, waar zat de echte vonk? Het heeft geen zin die vraag te stellen. Geen van de vier was zonder de andere drie ooit zo groot als ze waren ten tijde van The Beatles. De band was het levende voorbeeld van een som die meer is dan de verschillende delen. De vonk zat hem in de combinatie.

Are you a John or a Paul?

Maar wat werkte er dan zo goed bij dit team van muzikanten? Wie de formule kan kraken heeft goud in handen en er is dan ook veel over gespeculeerd en geschreven. “Are you a John or a Paul?”, is al sinds de jaren zestig een veelgehoorde vraag op feestjes. Voor wie met personeelsbeleid te maken heeft is die vraag niet alleen amusant, maar ook hartstikke relevant. Want welke combinatie van persoonlijkheden was dat precies, die zo ongelofelijk succesvol bleek te zijn?

Fantasie en cognitie

De filosoof Immanuel Kant schreef dat mensen iets mooi vinden wanneer er sprake is van een ‘vrij spel’ van krachten die elkaar continu in beweging houden: fantasie en cognitie. In The Beatles wordt dit vrije spel steeds weer aangegaan door de wisselwerking tussen John en Paul. De eigenzinnige, ironische, extreem geïnspireerde John en de kleurrijke, soms haast lieflijke Paul, de conceptuele doorzetter.

Onafhankelijke inspiratie

En naast dat vrije spel van John en Paul staat George. Hij kon putten uit die inspiratiestroom van de andere twee, maar volgde zijn eigen weg. Hij was bijvoorbeeld degene die zich onderdompelde in de cultuur en muziek van India, en de anderen op die manier weer inspireerde. Hij schreef ten tijde van The Beatles veel minder nummers dan John en Paul, maar de nummers die hij schreef zijn tijdloos en dragen duidelijk zijn handtekening.

Relativerende vrolijkheid

Ringo. “He wasn’t even the best drummer in The Beatles”, schijnt John Lennon ooit gekscherbeatles-georgeend te hebben gezegd. Maar dat is ook precies waar Ringo’s kracht lag. Hij hoefde niet de meest geïnspireerde of de meest creatieve Beatle te zijn. Hij hield de groep samen, hij relativeerde problemen, hij bracht vrolijkheid in de band.

Zoeken naar The Beatles in een team

Maar hoe transformeer je nu die verschillende rollen naar je eigen team? Vaak is geprobeerd om de beroemde bandleden in archetypes of teamrollen te vangen. Paul is dan bijvoorbeeld de ‘verantwoordelijke ouder’ of ‘de vormer’, ‘de brononderzoeker’ en ‘de zorgdrager’ tegelijkertijd. Het mooie van de Fitch Methode is dat verschillende vormen van gedrag niet bij voorbaat zijn geclusterd in types of rollen. Met Fitch is het echt mogelijk om de specifieke eigenschappen van een John, een Paul, een George of een Ringo inzichtelijk te maken, zonder dat ze in van tevoren bepaalde kaders geduwd hoeven te worden.

Is er een ‘Beatles-Fitch?’beatles-oefenen

Op basis van een uitgebreid bronnenonderzoek heeft Fitch een lijst samengesteld van de belangrijkste gedragskenmerken van de vier leden van de beroemdste band uit de geschiedenis. Zo kunnen we eindelijk eens écht gaan kijken hoe dat meest ideale team ooit nu precies was samengesteld. Want vier keer een Ringo, dat moeten we niet hebben. En vier keer een John ook niet. Welke Beatle ben jij? Meer de John of de Paul van de groep? Vind het uit!

Doe de Beatle Analyse

Doe met je gehele team de Beatle analyse en vraag kosteloos een Fitch Beatle Teamanalyse aan!