20180913_BFoto_STYR__F0A1407

Jan-Kees van Hasselt

Over Jan-Kees

Jan-Kees van Hasselt (1969) is ondernemer en HR&O specialist. Jan-Kees heeft een ruime ervaring in human capital management en is gespecialiseerd in (functie) waarderen (STYR model en Dynamisch waarderen), belonen en talentmanagement. Hij opereert op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau en heeft ervaring opgedaan in de sectoren: wholesale & retail, technische dienstverlening, bouw, life sciences (biotech, pharma), scale-ups, MKB en liefdadigheidsorganisaties.

Jan-Kees voelt zich zeer verantwoordelijk voor het resultaat van zijn interventies/activiteiten. Hij kan goed werken op een strategisch/conceptueel niveau, maar hij kan ook gemakkelijk overschakelen naar de executie / implementatie modus.
Hij heeft uitgebreide ervaring in de ontwikkeling / herstructurering van de HR en recruitment functie, generiek HR management en het leiden van projecten op het gebied van waarderen, belonen en organisatiedesign.  Voor (senior) management en vakgenoten is hij coach en sparring partner.

Specialisme(n): generiek HR management • setup / ontwikkeling / (her)structurering van de HR en recruitment functie • waarderen en belonen, organisatiedesign  • coaching.

Werkte onder meer voor:
Allinq, Bissell, Wolterinck, uniQure, Warner Chilcott, Hunkemöller, Dept & J.C. Rags, Prénatal, Perry Sport,  Cofely Suez, Suez Sita, DHL, KNGF geleidehonden, Make a Wish Nederland en RaymakersvdBruggen.