Werkgelukonderzoek

Werkgelukonderzoek

U heeft het mogelijk al eens gelezen, 87% van de medewerkers zijn niet gelukkig in hun werk. In veel bedrijven heerst een cultuur waarin teamleden zich niet verbonden, verantwoordelijk en veilig voelen. Een cultuur waarin niet optimaal wordt geleerd. Wanneer medewerkers niet in hun kracht en niet centraal staan raken ze uitgedoofd en daalt de productiviteit, betrokkenheid en uiteindelijk de omzet.

Workwide Network Partner Het Adviesbureau creëert werkgeluk door organisaties te ondersteunen met wendbaar organiseren. Om de positieve relatie tussen een wendbare organisatiestructuur en gelukkige medewerkers verder te begrijpen, zijn wij momenteel binnen interessante organisaties een praktijkonderzoek naar deze twee belangrijke elementen gestart.

Waarom zijn wendbaarheid en werkgeluk belangrijk?

Allereerst zijn gelukkige medewerkers productiever, gezonder, creatiever en leveren ze meer resultaat. Daarbij hebben wendbare organisaties, waarbij medewerkers o.a. een grotere mate van zelfsturing hebben, bewezen een rol te spelen in de mate van werkgeluk van medewerkers. In ons onderzoek zal het verband tussen een wendbare organisaties en werkgeluk daarom verder worden onderzocht.

Wat levert het onderzoek op?

Naast dat de organisatieanalyse gratis en vrijblijvend zal worden uitgevoerd, zullen wij een gedetailleerd rapport met tips en inzichten in het werkgeluk (individueel en organisatie) en de wendbaarheid van de organisatie opstellen. Wat voor inzichten vraagt u zich wellicht af? Bijvoorbeeld, tips om positieve emoties, flow en motivatie te versterken, en concrete activiteiten om teams en medewerkers meer vertrouwen en commitment te laten ervaren. U krijgt dus gratis inzicht in hoe uw organisatie ervoor staat op gebied van wendbaar organiseren en werkgeluk, plus dat u direct concrete tips krijgt om werkgeluk te stimuleren.

Hoe ziet dit onderzoek eruit?

Het onderzoek bestaat uit twee delen welke de relatie tussen werkgeluk en wendbaarheid in kaart brengen.

  1. Een korte gevalideerde vragenlijst (invullen kost ongeveer 10 minuten tijd) die het werkgeluk van de werknemers meet. Werkgeluk wordt aan de hand van stellingen over de vijf geluksfactoren in kaart gebracht: positieve emoties, flow, sociale relaties, betekenis en uitdaging.
  2. Een korte vragenlijst (invullen duurt ongeveer 5 minuten) om te onderzoeken welke elementen van wendbaar organiseren al in de organisatie worden toegepast. Wendbaarheid wordt gemeten aan de hand van 15 stellingen met betrekking tot coachend leiderschap, autonome werknemers en teams, organische structuur met heldere doelen, transparante en open communicatie en het creëren van waarde op de lange termijn.

Kortom

Verwerf inzichten in het werkgeluk en de wendbaarheid van uw organisatie en pluk de vruchten van ons gratis onderzoek! Doe je mee? Neem gerust contact op via onderstaande gegevens.

Tom Molenaar

Geluksonderzoeker

E-mail: tom@hetadviesbureau.com

Mobiel: 0612586764